• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Ders-Akademi/1405878436342260
  • https://plus.google.com/u/1/115659266339865496139/posts
Üyelik Girişi
reklam6
Site Haritası

Test 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 2

                6. SINIF SOSYAL BİLGİLER TESTSORULARI

 

 

1-Aşağıdakilerden  hangisi dünyamızın  genel özellikleri arasında yer almaz?

     A)Dünyamızın kendine has şekline geoid denir

     B)Nebula adlı bir kütleden  koparak oluşmuştur

    C)Güneş sistemindeki gezegenlerden biridir

    D)Ekvator bölgesi basık, kutuplar şişkindir

 

2- Dünya kıtalarından en küçüğü aşağıdakilerden hangisidir?

   A)Antartika     B)Avrupa     C)Afrika    D)Okyanusya

 

3-Ekvator ile kutuplar arasındaki sıcaklık  farkının temel nedeni nedir?

   A)Dünya ekseninin, yörünge düzlemine eğik olması

   B)Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi

   C)Dünyanın güneş etrafında dönmesi

 D)Yerin küresel olması

 

4-Anadolu’da kurulan ilk Türk beyliği hangisidir?

  A)Saltuklular   B)Mengücekliler  C) Danişmetler  D) Artuklular

 



5-Amacından saparak Bizans Devletinin yıkılıp, Latin Devletinin kurulması ile sonuçlanan haçlı seferi hangisidir?

  A)I     B) II       C)III     D)IV

 

6-Bizans’ın Anadolu’yu alma ümitlerinin söndüğü savaşın adı nedir?

  A)1176 Miryokefalon               B)1038Serahs savaşı

      C)1048Pasinler savaşı             D)1071   Malazgirt savaşı

 

7-Anadolu Selçuklu Devletinde zanaatçıların kendi aralarında oluşturdukları esnaf teşkilatı aşağıdakilerden hangisidir?

  A)Kadılık      B)Ahilik   C)Naiblik    D) Divan

 

8-Anadolu Selçuklu Devletinin en parlak dönemi hangi hükümdar zamanıdır?

  A)Süleyman Şah  B)Sultan Mesut    C)Alaattin Keykubat  D)Ertuğrul Gazi

 

9-Aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisi, yağışın mevsimlere düzenli dağıldığı bir yörenin ürünleri arasında yer almaz?

  A) Pamuk      B)Tütün    C)Çay      D)Mısır

 

10-Türkiye’nin ilk demir çelik fabrikası aşağıdaki merkezlerden hangisinde kurulmuştur?

  A)Ereğli                B) Kırıkkale         C)İskenderun          D) Karabük

 

CEVAP ANAHTARI:

1)D   2)D  3)D   4)A   5)C   6)B   7)B   8)C   9)A   10)D

 

                                                                                                                             Emel YAVUZ

                                                                                      Sosyal Bilgiler Öğretmeni

 


Yorumlar - Yorum Yaz