• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Ders-Akademi/1405878436342260
  • https://plus.google.com/u/1/115659266339865496139/posts
Üyelik Girişi
reklam6
Site Haritası

5. Sınıf Düz Yazı Türleri (Test)




YAZI TÜRLERİ



1.    Yaşanmış ya da yaşanması mümkün  olaylarının  bir temel düşünce etrafında  yer ve zaman belirtilerek  anlatıldığı kısa yazılar hangisidir?

A)   Roman    

B)   Öykü    

C)   Fıkra    

D)   Anı

 2.    Aşağıdakilerden hangisi masalın özelliklerinden değildir?

A)   Eğiticilik ve öğreticilik esastır.

B)   Olaylar gerçeğe uymaz.

C)   Kahramanlar sıradan kişilerdir.

D)   Yer ve zaman belirsizdir

 

 3.    “Bir insanın hayatı, kişiliği, yaptıkları vb. ile ilgili bilgi veren, onu tanıtan yazılara…......denir.”

             Bu cümledeki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A)   Gezi          

B)   Otobiyografi         

C)   Biyografi     

D)   Anı       

 

4.    Aşağıdaki yazı türlerinden hangisinde olay anlatılmaz?

A)   öykü                    

B)   fabl                                  

C)   masal                              

D)   deneme

 5.    Bir kimsenin kendi hayatını anlattığı yazı türü aşağıdakilerden hangisidir?

A)   Anı                                      

B)   Söyleşi

C)   Otobiyografi                         

D)   Deneme

 

 6.    Bir konunun fazla derinleştirilmeden, biriyle sohbet ediyormuş gibi anlatıldığı yazılara ne denir?

A)   Makale 

B)   deneme                                      

C)   masal   

D)   söyleşi

 

 7.    Dört temel öğenin( olay, kişi, yer, zaman )bulunduğu anlatım türü hangisidir? 

A)   Hikaye          

B)   Makale               

C)   Deneme            

D)   Fıkra

 


8.   
Aşağıdaki yazı türlerini iki gruba ayırırsak hangisi tek kalır?

A)   Biyografi                      

B)   Tiyatro

C)   Anı                                

D)   Fabl

 9.    Aşağıdaki yazı türlerinden hangisi düşünceye dayalıdır?

A)   Masal               

B)   Deneme                      

C)   Öykü                 

D)   Roman

 

10. .Kahramanları hayvanlardan seçilen sonunda ders verme amacı ile yazılan edebi tür aşağıdakilerden hangisidir?

A)   masal              

B)   hikaye      

C)   fabl         

D)   sohbet

 

  1. B
  2. C
  3. C
  4. D
  5. C
  6. D
  7. A
  8. A
  9. B
  10. C



Yorumlar - Yorum Yaz